Check up

Salam Isnin
Lamanya tak update kan
Seperti biasa makyong xde tenaga hahahha a.k.a malas melanda
Karang kalau x update ada lak yang menunggu entri....muahahaha 
Perasaan cam ramai sgt pembaca kannnnnnnn

Citer khamis minggu lepas
Appointment dengan klinik kesihatan...15 minggu dah
Seperti biasa pas anto Najlaa g tadika terus la ke KK
Jam berputar rasa kemain lama berkampung
Macam-macam stail duduk dah
Korang bayangkan la dari kul 8.00-1.30 baru smpai turn
Huhuhuhu
Hmmm pastu lak bila doc check siap tya napa jantung aku bunyik lain
Haishhh mana la ahkak tau kan
Jawap je la ntah agaknya lama sangat kot tunggu penatttttttttt
Kena la buat ECG test
Sebijik cam dalam gambo yg aku google ni
Berbekas macam buat bekam
Pastu kuo la report...Doc kata macam xde pape tp dia soh gak buat Echocardiogram
Kena g spital JB katanya, tapi lambat arrr
Nak cepat buat kat Pantai je esoknya hehehhee
Echocardiogram, often referred to cardiac echo or simply an echo is a sonogram of the heart. (It is not abbreviated as ECG, which in medicine usually refers to an electrocardiogram.) Echocardiography uses standard two-dimensional, three-dimensional, and Doppler ultrasound to create images of the heart.
Echocardiography has become routinely used in the diagnosis, management, and follow-up of patients with any suspected or known heart diseases. It is one of the most widely used diagnostic tests in cardiology. It can provide a wealth of helpful information, including the size and shape of the heart (internal chamber size quantification), pumping capacity, and the location and extent of any tissue damage. An Echocardiogram can also give physicians other estimates of heart function such as a calculation of the cardiac output,ejection fraction, and diastolic function (how well the heart relaxes).
***Info
Walaupun aku rasa macam xde yang serius tp tetap saspen
Almaklum preggy umo makin muda ni kan
Dah le kandungan gula cam tinggi
Ehh lepas buat ECG yg berbekas dada aku tu aku kena refer ke pakar pemakanan lak
Dia tanya la ape yg aku telan hari-hari
So dia dah suggest la ape yg patut dan ape yang tak patut
Cam aku yg suka teh tarik ni kena kurangkan susu pekat
Kalau tekak nak jugak teh tarik buat guna susu cair takpun susu segar
Makan nasi sesenduk je, sayur pun kena sesenduk...adehhhh
Kurangkan makanan bergoreng, bersantan
Sup, singgang, tomyam boleh
Muahahhaha maggi tomyam ok la kan ekekeke

Jumaat 9hb aku g la Pantai Hospital buat echo
Mesin dia lebih kurang cam scan perut tu
Alhamdulillah doc cakap aku sihat
Takde gejala sakit jantung ke hape
Dia kata biasa pompuan mengandung akan penat
Tu yang jantung degup laju semacam

19hb ni kena buat BSP lagi harapnya bacaan darah ok la
Skang dah mengguna produk Shaklee
Gara-gara BSP tu aku google la so bertemu la dgn Shaklee
Pape nanti aku update ek
Daaaaaaaaaaaaaaaa


p/s: mode tak sabo nak bercuti ke Abu Dhabi.....doakan aku sihat ek ne tau nak wat GA ke leh la beli sobenior kat UAE




8 Gtau jek:

Azian Elias said...

bab2 gini lah yg akak takut sangat..suspend jadinya..

Kniedaz said...

semoga berada di dalam keadaan yang baik2 saja..take care ya

Nad MamaZN said...

Akak, nak kirim fm!!!! :)

Marsha~ said...

mcm2 hal ye masa pregnant ni... aku haritu suspect breast ada ketulan... haiyooo

Lydia Miza said...

tahniah lela atas kandungan kali ni.

ermm lamanya menunggu.mmg pengsan. huhu.moga baby dan lela takda apa2. hrp jd pelik tu sbb lela letih menanti .

Anonymous said...

[url=http://www.51soboo.com]百家乐论坛,百家乐园,百家乐技巧[/url]


百家乐论坛

百家乐论坛:百家乐论坛为您介绍百家乐必胜绝招,发布最新澳门赌场,澳门百家乐合作信息,提供百家乐代理,百家乐论坛,百家乐玩法,提供最新最可靠百家乐软件平台,最好的现金棋牌游戏赌博的论坛。

百家乐论坛,百家乐园,百家乐技巧,百家乐技术交流,百家乐在线试玩的网址,欢迎您来我们百家乐网站参观试玩

Salina@IbuAqil said...

Tahniah mama atas kandungan ni..
Jaga diri elok2 yer..
Jgn lasak2 sgt.. ;D

Huda Ahsin 2 said...

Lela... paham ke komen bahasa kat atas tu? hehe...

Hai doktor ni, macam la tak tau kebosanan dan ketensionan menunggu giliran boleh menaikkan bermacam-macam tekanan dalam badan!

Take care la yea...

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in