Pepahat Masak Halia

Assalamualaikum
Cerita dari Abu Dhabi kembali bersiaran hihihi
Kat sini selain LuLu Hypermarket, aku suka gi Carrefour
Tengah dok melilau cari barang mata tertancap kat menda ahah ni
Macam kenal tp yang ni besar-besar
Kalau pegi makan kat Muara Sg. Duyong "Pepapat"ni kecik sket
Kami laki bini dok belek-belek confirm memang Pepahat 
atau sesetengah tempat sebut "Siput Buluh", "Ämbal"
Selepas dibasuh bersih tiba la masa untuk dimasak
Pak Inchik kata nak masak halia
Maka Mak Inchik pun ikutkan je la
Siap dah Pepahat Masak Halia bersama Kangkong Belacan

Resepi Pepahat Masak Halia
Bahan-bahan:
Sekilo pepahat
1 inch Halia dihiris
5 Bawang putih di ketuk
Cili api 1@2 biji diketuk
2sb sos tiram
Garam

Cara-cara:
Tumis halia dan bawang putih sehingga harum kemudian masukkan cili api.
Masukkan pepahat dan sos tiram..gaul sebati. Masukkan garam pika perlu.
Tutup kuali sebentar supaya isi pepahat masak sekata.
Buka pent-up kuala kacau rata dan boleh dihidang.
Selamat mencuba!

8 Gtau jek:

Nurzakiah Hanum said...

wow

mummy_ayu said...

tak pandai makan ni..
sedap ek? rasa mcm lala tu ker?

Lelord said...

WowwwWeee

Lelord said...

Sedap tatau nk ckp rasa camne isi panjang2 mmg syok kunyah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ainul Mustafa said...

nampak menarik. belum pernah makan lagi. kena try la

Best Amazon Products said...

Nice post,thanks for sharing
best electric barbecues

Prabhat Jani said...

pro kabaddi 2017
pro kabaddi live score
happy navratri images 2017
happy rakshabandhan images 2017
pro kabaddi live score 2017
black friday hosting deals
Kontent machine discount 3
happy dhanteras images 2017

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in