Sel-sel Otak Ligat Berhubung

 Selamat Hari Ibu & Selamat Hari Guru...masih belom terlambat kan
Meh la tengok gambar-gambar kat bawah ni.
Kengkawan FB ada yg dah nampak aksi onteng kinteng
Aduhaiiii meja lipat dijadikan gelongsor
Alahai anak melendut mama tengok meja tu
Ingat dia ringan sangat ke???

Ni apahal lak masuk Kat bawah kabinet tv
Memang Najwaa dah lama aim kawasan kakak ni
Kakak lak memang macam2 khazanah dia simpan
Kerusi untuk meja studi kakak dah lama ku simpan
Memandangkan sebelum pandai berjalan najwaa dah pandai memanjat 
Tu bangku hijau yg kakak selalu guna untuk pakai kasut sekolah najwaa angkut ke depan
Bila bangku pun disembunyikan inilah hasilnya
Sengetkan buku berkulit tebal
Jengket kaki sket
Dah boleh capai
Hooorey!!!
Tin coklat pun boleh je
Janji dapat capai atas rak
Dari atas meja nanti dia naik lak atas rak
Yang tu x sempat snap
Kecut perut aku tengok
Memang takleh lepa ada je kerjaan Najwaa
Tak dapat ku bayangkan balik bulan puasa nanti
Kompom turun naik tangga umah nenek
Kena pasang safety gate ni nanti
Beringat sebelum kena.
Hadiah untuk budak baik
Kejadian petang semalam
Meluru berlari terus dahi cium dinding
Melalak kejap je sambung melasak
Adoiii dik...ni kalau kakak ni mau melalak sampai tido

Hai la anak
Moga kamu membesar dengan sihat
Berjaya dunia akhirat

6 Gtau jek:

Nurzakiah Hanum said...

hehe
sabar ya ibu :)

Manan Qayyim said...

aktif.. bagus la tu... hehehe

# MQ Mencari Rakan - BlogList Mei & Jun - Owh!MananQayyim™

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

alahai..besarnya upah kat dahi tu..biasalah..tgh syok explore

NEKCIK said...

Kus semangat anak dare ni..boleh tahan lasak ye..takpe mama..budak cerdik mmg camtu...

ummi aqilah (LM) said...

Comel betul cam anak arab!!

Kemain ligat lagi otak dia berpukir nk buat kerja apa agaknya kan lela. Siap buat gelongsor lagi. Dia main mcm2 blh kemas balik tp bila di dah benjol tu yg x sanggup nk tengok tu kan. Huhu besar benjol dia

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in