Jerebu & Topeng Muka

Fuhhh sana sini pasal jerebu
Siyes mmg IPU sangat tidak sihat
Nak bernafas pun sesak ni
Semalam je cari face mask sold out satu Batu Pahat
Yang setongkol beso tu ada la tapi mana la muat dengan muka najlaa kan
Masa amik Najlaa balik sekolah semalam pun dia ckp mama cikgu kata minum air masak banyak2, kena pakai mask huhuhu

Penat semalam mencari mask tak jumpa
Akhirnya nenek jahitkan selai untuk najlaa guna cotton muehehehehe
Malam tadi bila berTango dengan papa heboh la dia gtau dia ada mask nak pakai g skolah

Semangat tu pakai mask, malam tadi MummyDa dia belikan kat farmasi..stok baru sampai katanya
Huhuhu percayalah pasni harga face mask mesti melambung

Sampai2 je kat tadika cikgu gtau sekolah beri cuti hari ni dan esok
Keadaan jerebu teruk, sukaneka ahad ni pun terpaksa ditunda

Ya Allah mudah2an keadaan semakin baik la lepas ni
Kalau hujan ok la sket
Kawasan kalian macam mana?


- Posted using BlogPress from my iPhone

9 Gtau jek:

Nurzakiah Hanum said...

bahaya utk anak2

ismaliana sulaiman said...

kat melaka belah pagi je bila buka pintu terus bau asap..tp bila dah matahari naik + angin jerebu tu agak berkurangan juga lah...

ko jgn lupa double triple take care tau...sian bby tu..

norhidana miswan said...

aritu masa pg johor pun mmg nampak gk, dr kl clear je msk melaka ngn johor tgk tebal betul jerebu, naik seram lak

Nad MamaZN said...

Sini alhamdulillah ok lg tp ura ura nak jerebu tu ada gak sket sket

ibuayu said...

Terasa perit tekak akak ni..tapi kat melaka ni kurang sikit berbanding sana kot

Emy Omar said...

Comel jerebu yg nenek dia buatkan tu..sama la kat sini pun face mask dah sold out kalau ada pun harga melambung2

barq iftikhar said...

Dia dah datang sini podeh mato den...tobal bona kabuih nyoo ehhh. .

barq iftikhar said...

Dia dah datang sini podeh mato den...tobal bona kabuih nyoo ehhh. .

Ezad Skytech said...

kat tempat saya ni stok mask cepat betul habis...huhu

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in