Scan 3D/4D : Subhanallah Kagum

Assalamualaikum
Hampir seminggu dah balik Malaysia tapi nak update blog memang ke laut

Ok ni nak citer pasal pengalaman g scan
Ada dah kengkawan yang tau pasal dah upload via instagram/fb
Balik Malaysia memang target nak scan
Almaklum sebulan kat UAE xde g check up pun
Tapi alhamdulillah la pergerakan baby memang sangat aktif
Muhahahahaha boy kot kannnn

Pagi isnin tu, xde la pagi sangat pun dah 10 lebih hhhuhu 
lepas hantar chocodate kat umah BFF terus pegi sarapan
Kemudian ke PPL Malim nak pos chocodate customer
Call Klinik Pakar Wanita Liu & Vincent nak tya kot la kena buat appointment
Tapi yg menjawab phone tu kata kalau nak datang kul 3-7 doktor ada
Ok la tengok jam baru 12 tengahari meh la g Cowboy jap
Sejam kat sana zasss ke Jusco Ayer Keroh
Minum2 basahkan tekak, najlaa memain jap
Cuci mata yang berhabuk dan uruskan kaki yang bengkak
Ohhh dah pukul 3 petang
Ayuh ke klinik dekat je pun
Pas register kena la tunggu
Hmmm batt hp dah nazak celah bedah mana lak aku nak cari charger
Redha saja la baru ingat nak snap2

Dekat sejam setengah menunggu nama pun dipanggil
Huhuhuhu ensem doc ni
Sembang jap dia belek2 buku merah aku
Ok meh baring scan 2D dulu
Sangat aktif baby dalam perut cumil ku ini
Doc tanya rasa x sebelum ni semestinya aku cakap
Sebulan kat sana memang kadang2 tersentak aku terkojuit dengan tendangan padu baby
Alhamdulillah doc kata baby memang sihat ni
Doc tunjuk le mata, hidung, mulut, tulang belakang, heart beat baby berirama laju
Pastu aku cakap le siap2 doc hp batt dah kong 
walau apa cara sekalipun doc kena capture even sekeping jadi le scan 3D
Wahhhh sesi berbaur ugutan
Memula tu baby malu nak tayang muka
Asik la dok tutup muka
Hampir putus asa dah ni lalalala
Tetiba akhirnya....

Gambo aku snap dalam keta selepas beberapa minit guna charger keta hehehee

Subhanallah kagum aku masa doc tunjuk 3D ni
Najlaa dengan mak aku apetah lagi
Senyap je kakak menyaksikan baby bergerak2
Doc ada cakap berat baby 782g ke 752g cenggitu la
Aku x berapa nak fokus doc cakap masa tu, pasal mata ralit tengok baby
"Kan kakak dah cakap baby girlllll"
Ayat kemenangan najlaa
Huhuhu mama dgn papa ingatkan baby boy pasal lasak semacam
Takpelah jantina ape sekalioun janji baby sihat alhamdulillah
Tapi tipu la kan kalau kata tanak baby boy
Fuhhh kalau dapat dah sepasang xyah beranak lagi ekekeke
Ni dah makin muda ni ada lak kena beranak lagi

Aku tanya gak dengan doc
Hehehee darling kan plan balik awal ramadhan, so boleh lagi ke war scan 3D/4D
Doc kata masih boleh
Yahoooo papa mesti x sabar nak tengok zuriat dia dalam perut isteri terchenta
Ke hulu hilir bawak perut comel ni
Tatau le btul ke jadi balik awal ramadhan silap2 bulan Jun ni papa balik

Ok nanti ada pape aku update lagi
Ni percutian ke UAE pun malas nak update tengok la camne nanti
Daaaaa

- Posted using BlogPress from my iPhone

8 Gtau jek:

Nad MamaZN said...

Comelll
Yeayyy kakak ada geng main mekap mekap!

Chekgu Azrine said...

Alala..homei2..spnjg 4x ngandung...skli je bt scan 3d..huhu..yg akhir ni xsmpt nk buat...

Lelord said...

Huhuhu ritu masa kat umah papa hajat hati nak le soping baju bb. Tp mama dgn papa stress kakak pilih semua pink. Masa tu kan lom tau gender last2 papa kata xyah beli dah scan nanti baru papa belikan kat sana huhu

Lelord said...

Kita jakun jap almaklum x penah buat

Emy Omar said...

comel...suka kakak nak ada geng ye

Ena said...

hehe..

bestnyer kan..
windu sungguh nak rasa nimat pregy lgi..

wahhhh.. untung la najlaa ada geng lepas ni.. :)

Huda Ahsin 2 said...

Yakin sungguh Kakak dapat baby sister. Pink semua...

Anonymous said...

Martha Graham: Innovation On the earth Of Party

My webpage ... euro casino

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in