Tuesday, September 27, 2011

Yang Ringkas & Sedap

Haluuuuu
Bertemu kembali
Dapo kembali berasap

Sebelum mandi bakar belacan dulu
Hehehhee karang rambut2 bau belacan kang
Yeahhh menu ringkas arini ayam goreng rempah
 sambal belacan bincai
bilis goreng kicap...potong aje cili api, bawang beso tumis jap curah kicap huhuhu
 Adehhhh naik bape kilo la ni
Makan siap bertambah

17 comments:

  1. binjai?mana dpt binjai lela?dr kampung hr tu atau ada kat sini??huk3

    ReplyDelete
  2. @Lydia Miza(Aidyl Azim) mesia mari ritu hari yg dh nk fly tu MIL kasi sebijik

    ReplyDelete
  3. Salam Lela..dh lama xmkn sambal binjai.nk jumpa buahnya skrg pon susah:D

    ReplyDelete
  4. tak pnh tau sambal binjai. sedap ye? masam2 ke?

    ReplyDelete
  5. alahaaaaaaiiiiiii...sedapnyer lingggg...haaaaaaa la la la la haaaaaiiiii...dapnyerr...mintak siket sambal binjai itew.

    ReplyDelete
  6. auyaiii..apasal aku x reti makan binjai..masa dok melaka dulu mmg selalu nampak kat pasar besar...tp nak makan x reti klu sambal bacang tu pandai ler..sesekali nak try gak lah....

    ReplyDelete
  7. binjai itu apa yer?yg org buat kerepek tu ekk?sy br tau ada sambal binjai nie.haha..

    ReplyDelete
  8. sedapnya....sy sukaaa buah binjai nyum3

    ReplyDelete
  9. @♥♥azatiesayang ♥♥ aah btul kak..ritu MIL yg bg dia beli kat pasar Melaka

    ReplyDelete
  10. @alyyaniaah masam...lg sedap boh binjai dr boh pelam

    ReplyDelete
  11. @Shiela Latif abis dah la linggg mende sket laju jek abis

    ReplyDelete
  12. @Mamamya sedap giler Is...aku lebih suka buah binjai ni dr yg lain. kat johor payah dapat

    ReplyDelete
  13. binjai ni buat jeruk simpan lama2 dalam peti makan masa musim panas,, memang terbaik lah...

    ReplyDelete
  14. @myamyza aah asben pun ada ckp gak kalau wat jeruk tahan lama, huhuhu tp masalahnya ada sebijik je ni. nanti nkpesan ngan MIL kalau ada lg simpan wat jeruk awal thn dpn balik msia leh amik

    ReplyDelete
  15. wah..sedapnya2..cm kat kedai je nie..hehe

    ReplyDelete