Alahai Anak Mama

Aduhaiii dah lama tak demam tetiba lak anak dara ni kena
Balik sekolah isnin baru ni cikgu gtau badan najlaa panas
Ajak g klinik tamo nak balik umah katanya
Ok la terus balik umah check temp 38.4'c
Bagi makan dulu pastu terus masuk ubat montot dan zzzZzz
Bangun tido petang tu badan dah x panas cuma ngokol batuk
Nampak lemah sangat
Demam on & off
Hari selasa siang tu mcm dah x demam skali time tengah bukak pose badan panas balik aku check suhu 38.5'c
Dalam kul 8 tu terus ke klinik 
Alahaiii 8.30 lak baru bukak balik
So g watson dalam Aeon Big jap pasal nak beli kool fever
Budak demam mintak nugget mekdi
Iyer la ikutkan je wpun tau benonya mmg xkan makan sgt almaklum demam
Sampai klinik seb baik mmg xde pesakit doc check suhu naik lak 39.1'c
Masukkan lagi ubat montot
Doc bekalkan gak ubat2 lain
Hari rabu masih x kebah gak demam tu
Dah makan ubat lepak bilik sambil ber ipad
Jap je terus lelap
Alololo ciannya la kakak
Makan mmg xde selera kecuali bubur letak kicap
Tapi kang dok ngokol batuk keluar balik la yg dah diisi dalam perut tu
Hari khamis konon nak g bawak najlaa urut, skali offday lak
Hmmm balik la umah semula
So jumaat pagi booked kul 11 pagi
Meleleh airmata najlaa kena urut
Pujuk2 la cakap mmg la sakit kakak kan nak baik cepat
Angguk2 je la kepala dia bila cakap camtu
Lepas berurut mintak nak mkn kepci 
Take away aje la
Petang tu nampak cam dah berseri la sket muka
Batuk masih berbaki
Sabtu pagi nak ke pos opis pos parcel customer 
Memandangkan nampak mcm dah segar sket bawak le skali awek ni
Alhamdulillah nampak dah semakin sihat
Kesian lak hampir seminggu tak keluar umah
Destinasi dituju baby shop huhuu alah nak g beli NB Mamypoko je
Kat dalam Aeon Big dah tengok rega rm34.80, tapi kat baby shop baru rm28
Ada la beberapa item lagi yg aku angkut
Rasanya macam dah lengkap keperluan menyambut orang baru
Lepas tu zass ke BP Mall belikan najlaa baju raya huhuhu
Seb baik la masa papa balik bulan 6 ritu dah beli beberapa helai jeans kat Sogo
Ni tinggal carikan t-shirt & blouse je
Kasut raya last week masa papa ada dah beli kat Jusco
So xyah pikir dah untuk raya semua setel
Skang dah x balik Melaka dah hahaha cam x larat lak nak drive
Tapi tatau gak kan tetiba gatal lak kaki ni nak balik Melaka muahahahaa

Ok daaa nanti kalau rajin n ada citer aku stori-mori lagi ye



Sambal Hitam Pahang Juga

Sila lap air liur masing-masing
Dari tajuk entri je dah terasa tak tahan kannnn
Hahahahahaa
Adoyaiii ni gara-gara nampak KakYus@AlamSari la ni
Dengan gigih dan berhemah aku mencemar duli ke dapo
Bukan la x masuk langsung dapo kan sejak mengandung ni mmg gantung periuk belanga
Lagipun mak ada leh masak ekekekeke
Segugus belimbing aku petik tepi umah je
Bahan lain cili api, bawang merah, ikan bilis, garam dan gula secukup rasa
Ekekekkee wat entri tru phone je kalau kat lappy senang je aku kopipes resepi boh sini
Ni la rupa paras Sambal Hitam Pahang air tangan ahkak
Rasa tatau lagi la almaklum puasa kan
Nak buat malam tadi x daya lak...hmmm alasannn
Hahahaha pya la malas kan
Takpe janji ada resepi kat sini

Ramadhan Bersama

Salam Ramadhan...
Sekejap aje kan dah Ramadhan ke-6
Walaupun dapat berpuasa dan berbuka dengan chenta hati sekejap je janji puas
Hehehehhee 1 ramadhan seawal 7 pagi aku dah bergegas ke KLIA 
Darling sampai 8.50 pagi gedebak gedebuk amik luggage sumer on time la kiranya aku sampai
Terus zasss balik umah klebang tido muahahahhaa
Ngantuk uollsss 4.30 pagi aku dh bangun sahur dgn najlaa ringkas aje la menu
Baring2 jap tunggu subuh mandi bersiap terus ke airport
Ni menu sahur aku yek gardenia coklat dgn chocodate 

Petang kami ke bazar Peringgit fuhh ramainya manusia
Almaklum hari pertama puasa kan
1Malaysia ada kat bazar, beli ape yg dapat aje la
Terus ke umah MIL kat Durian Tunggal
Berbuka sana pastu balik la Batu Pahat lak

Ramadhan ke-2 misi memborong makanan kat bazar Pesta
Muahahhahaa almaklum laki i kan mmg suka makan
Dapat balik Msia beberapa hari mmg kena pulun habis la
Pehhh menu kat bazar batu pahat mmg mantap la
Napsu makan aku mencanak naik
Hadoiii abis la kalau kena g check up nanti
Roti Kacang Pool, Karipap gergasi inti sardin, inti ayam, inti kambing, kuih seri muka....muahahahaa
Ada lagi aku nak tp sabo...esok masih ada kan

Hari berikutnya...ramadhan ke-3 
Nasi Ambeng, pelbagai jenis kuih talam..talam keladi, talam jagung, talam banjar, talam labu dan seri muka
Iyerr mmg banyak tp pasal nak bawak umah MIL
Meriah makan kannnnnn
Dan kerana kemeriahan ini la bawah dada aku rasa semacam
Puas ku gugel tanda2 heartburn hehehe
Katanya rasa terbakar cenggitu tp xde lak aku rasa terbakar
Cuma rasa x selesa macam ada angin n rasa nak muntah
Darling belikan gaviscon penah la aku tgk iklan kat tv ada bomba sembur air tu
Alhamdulillah berjaya gak rasa ketidakselesaan tu hilang
Destinasi berikutnya g mkn roti canai
Najlaa ckp nak mkn..aku x order pun pasal baru pas telan gaviscon kan
Takut lak terlebih makan
So jamah aje la roti canai najlaa sket
Tadaaaaa g bazar kat Jalan Hang Tuah
Saja cuci mata bersama yang tersayang ewahhhh
Xde beli ape pun darling je beli kurta ngan capal
Almaklum x balik raya nanti kan
Beli aje la buat syarat huhuhu
Hmmm darling dah pun balik Abu Dhabi 6.30 pagi smlm cab amik
Jumpa lagi la kami nanti seminggu sebelum due date bersalin
Tahun ni tahun ke-2 raya tanpa somi
Uwaaaaaa
Takpe la kena berkorban untuk masa depan keluarga 

Mood Mendobi Menjelang Ramadhan

Assalamualaikum...ayuhaaaa memandangkan ramadhan makin hampir
Elok lah kiranya mendobi segala keperluan baby
Kang kompom penat nak buatkan
Ini pun main rendam celup-celup je dalam NappyKleen
Almaklum baju baru kan kemain sakan aku soping mcm beranak sulung lak
Muahahahahaa lama dah uolsss
Najlaa pun dah 6 tahun
Ekekekeke siap amik "buying guide" Jusco lagi tu
1st trip ni antara hasil tangkapan Sogo, Jusco & Manjaku
Kebanyakannya pilihan kakak Najlaa
Huhuhu kakak over excited ni
Napkin & barut baby punya trip lak
Eh barut ada lagi yg blom jahit ni
Aritu kan ada beli flannel cotton nak wat barut, kain bedung
Huhuhu mesin jahit x beli lagi ni
Wahhhh semata2 nak beli mesin ek
Alahai mesin jahit umah mak ni yg goyang kaki tu mana le hakak reti
Jawapannya soh mak aje la yg jahit..senang
Ini le flannel cotton pilihan hatiku
Geram je tengok jangan pasni mabuk kain sudaaaaaa

๐Ÿ˜ Tak sabar nak jemput tuan beso kat epot 1 ramadhan ni yahoooo
Wpun balik offday 4 hari je janji dapat puasa sama2


Wordless Wednesday




Hmmm ni je yg kenan dihati, xpe ada masa lagi....

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Bukit Pasir

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in