Karipap Mini CT Noor

Hehehehe dah start kan tayang biskut raya
Almaklum bape hari je lagi nak ramadhan
Jadi boleh dah la sesapa yg nak order biskut raya
Meh nak tayang karipap mini lak
Takyah tunggu untuk raya pun boleh je ngappp
Best ni dok kunyah depan tv
Sebalang berlalu...laju je
Berminat leh order yek
Ada inti ikan bilis & inti kacang
Sebalang RM10( tak masuk postage)
Ada 50 keping sebalang


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jerebu.... Akhirnya Titisan Membasahi Bumi

Alhamdulillah syukur
Rata-rata status rakan FB mengucapkan syukur apabila hujan turun

Mudah-mudahan jerebu yang melanda berakhir
Amin


Muahahahaa nak gak boh gambar kereta yg basah ni
Walaupun kawasan Bukit Pasir ni tadi xde la lebat hujannya tp alhamdulillah basah

- Posted using BlogPress from my iPhone

Jerebu & Topeng Muka

Fuhhh sana sini pasal jerebu
Siyes mmg IPU sangat tidak sihat
Nak bernafas pun sesak ni
Semalam je cari face mask sold out satu Batu Pahat
Yang setongkol beso tu ada la tapi mana la muat dengan muka najlaa kan
Masa amik Najlaa balik sekolah semalam pun dia ckp mama cikgu kata minum air masak banyak2, kena pakai mask huhuhu

Penat semalam mencari mask tak jumpa
Akhirnya nenek jahitkan selai untuk najlaa guna cotton muehehehehe
Malam tadi bila berTango dengan papa heboh la dia gtau dia ada mask nak pakai g skolah

Semangat tu pakai mask, malam tadi MummyDa dia belikan kat farmasi..stok baru sampai katanya
Huhuhu percayalah pasni harga face mask mesti melambung

Sampai2 je kat tadika cikgu gtau sekolah beri cuti hari ni dan esok
Keadaan jerebu teruk, sukaneka ahad ni pun terpaksa ditunda

Ya Allah mudah2an keadaan semakin baik la lepas ni
Kalau hujan ok la sket
Kawasan kalian macam mana?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sampai Ke Gombak Gara-gara Nasi Kerabu

Fuhhhh tengok tajuk entri aje pun dah tau kan pasal apa
Ni sumer kerana nafsu membuak nak makan nasi kerabu
Kat area Bacang-Malim (Melaka) ada satu restoran jual nasi kerabu
Memang best untuk tekak aku
Tapi apekan daya pegi2 je masa hari isnin tu xde plak ape yg aku inginkan
Meh nak tayang rupa parasnya
Ni masa aku g dulu la...


Meleleh air liur hahahahaha
Takde rejeki nak makan lagi

Ok takpe...memandangkan hari selasa plan ke KL kononnya nak ke ikea cari langsir
Hahahaha bertahun dah x ganti langsir
Masuk je tol Simpang Empat darling kata jom Nilai 3
Iyerkan aje la bukan aku yg drive kan
Beli langsir kat Nilai 3 aje siap sejam hihuhu
Sambil nak tunggu langsir siap ronda-ronda nampak lak kedai jual bantal kekabu
Rembat la set tilam baby
Nak bersalin kan tak lama lagi
Sarung nanti jahit sendiri je, beli kain 3 meter cukup dah kata brother yg jual set kekabu ni

Adoiii blom sampai KL keta dah penuh dengan langsir & tilam
Perjalanan diteruskan ke Sogo
Kaki aku mmg dah lama "bengkak" tanpa sebab muahahahaha
Sogo sale katanya la..x kisah la sale ke tak mmg nak beli baju baby
Darling kata amik aje yanggg
Hahaahha i loikeee sangat2
Makanya setel dah bab beli baju3 baby untuk sementara waktu je

Memandangkan hari sebelumnya kan tak dapat nasi kerabu
Darling soh gugel je KL kat ne ada nasi kerabu
Ohhh i lep u la linggg
Demi merealisasikan tekak isteri terchenta
Gugel2 yg paling pemes House Of Nasi Kerabu (HONK) kat area Gombak/Bt Caves
Berpusing gak le nak mencari almaklum darling bukannya abang kawasan kan hahaha
Dan...akhirnya


Hambek ko puas ati aku ๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘
Order set jumbo, pestaim aku makan bawang putih jeruk ni
Ooooo lalalalalalalaa sedapnya
Pasni dah tak menyebut mengidam nasi kerabu
Sampai senak perut aku makan
Heehhe ada yang telan air liur????
Pe lagi korang g la cuba
Gugel je ada map, nak citer detail aku bukan tau sangat
Sedapp weiiii ๐Ÿ‘
Ok bai

- Posted using BlogPress from my iPhone

 
Copyright © Mama Najlaa Punya | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in