Friday, January 6, 2012

Dosa???

Dosa????
Takpe....tengok je gambo bawah ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*

Bekpes pagi sekeping dosa & sekeping paratha hehhehehee


Dosa or dhosai (KannadaದೋಸೆMalayalamദോശTamilதோசைTeluguదోసెTuluದೋಸೆ) is a fermented crepe or pancake made from rice batterand black lentils.[1] It is indigenous to and is a staple dish in the southern Indian states of Andhra PradeshKarnatakaKerala, and Tamil Nadu, as well as being popular in Sri Lanka. Dosa is also popular in Malaysia[2] and Singapore,[3] where the name thosai is more common,[4] and in Myanmar astoshay.

14 comments:

  1. salam..

    nama x glamer toseii..hehee

    ReplyDelete
  2. ohoooo mmg agak berdosa kalu menayang2kan thosai ini time org lain lapo hehehe

    ReplyDelete
  3. @Cik Sibuk tu arr nama x beshh tp rasanya...pehhhh

    ReplyDelete
  4. @norhidana hahhahaha berdosa ek..tp bukan dgn niat tau

    ReplyDelete
  5. kakyong suka capati.. tose kadang2 makan jugak

    ReplyDelete
  6. ingat kan apa .. bee suka betul tosei , tp tk suka yang masam tu , sebelum nak order bee akan tanya bila dia bua tosei tu kalau dah 2 hari ke kompom masam , tk jd order

    ReplyDelete
  7. cayalah!! suspen je mama ni tau.. ;D

    ReplyDelete
  8. dosa..??? uiii...takutnya nak makan heheeeee... giler lambat aku nak loading blog ko ni tau...uhuks! tgk gmbo ko piknik pun x kuar habis..ada la 2-3 kpg..sadis sungguh!!

    ReplyDelete
  9. tak pernah makan tosei...sedap tak kak?

    ReplyDelete