Huhuhu tajuk entri.....ada sesapa yg leleh air liur ke?
Ni sumer gara-gara ternampak komen fb MekJa
Wakakakaka tu arrr order x ajak aku
Kan tak pasal2 sebekas dah kena anto umah
Makaseh yek IjaMJ a.k.a MekJa
Selalunya pelam masam ni aku colek je ngan rojak MakBee
Colek wat sendiri pun mabeless kannn
Kicap+garam+gula+belacan+ciliapi
Auwwwwwwww
Meleleh....

adei pagi2 lagik dah terliur ni, sedapnya la kalo dapat mencicah...
ReplyDeleteuiksss..dah mula makan yg masam2 nih.... :D
ReplyDelete@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ ekekeke g la cari pelam muda
ReplyDelete@Mamamya aku mmg suka pelam yg masam, pelam masak manis mmg aku x pandang dulu kini selamanya
ReplyDeletecolek mak bee mmg best kan..hehe
ReplyDeletebuat zai terliurlah....mintak sikit lelord bleh tak..
ReplyDeleteermm... sedap ni.. kalo mkn ramai2.. duk atas pangkin...
ReplyDelete@♥MiZz-siHa♥ yup terbaek kan makbee
ReplyDelete@zaidah xleh nak bagi abis dah :)
ReplyDelete@LYAfrina hehehe tepat skal Lya..past ngan angin sepoi2 kan
ReplyDeleteair liur kita memang meleleh bila sebutan pelam, mangga dan adik beradik dgn nya. kat rumah ada lagi sebijik. harus ku potong bila pulang nnt. yum-yum.
ReplyDeletesedappppppppppppnyaaaa, mcmana nk buat ni?
ReplyDelete@ch@ adehhh kena beli la mangga muda, sebekas ni dah abis
ReplyDelete@Wan Anis Sorfina ehehehhe tatau la x penah buat, yg ni org bagi.
ReplyDeletetp rasanya masak air gula + gula melaka sket, buah pelam yg direndam dlm air garam. pastu mesin cili kering. payah2 tumbuk jek cili api then campor semua